Besnijdenis man


Een besnijdenis of voorhuidplastiek is een ingreep die uiterst zorgvuldig dient te worden uitgevoerd door een medische specialist. Redenen waarom besnijdenissen in Nederland worden uitgevoerd zijn:

  1. Religieus ‐ culturele redenen
  2. Kosmetische redenen
  3. Hygiënische redenen(als de voorhuid niet goed terug te trekken of te nauw is)
  4. Geneeskundige preventie van ziekten zoals peniscarcinoom,prostaatkanker of baarmoederhalskanker
  5. Seksuele redenen, bijvoorbeeld vroegtijdig klaarkomen (ejaculatio praecox)
  6. Terugkerende ontstekingen van de eikel(balanitis)

De procedure

Na plaatselijke verdoving door middel van een injectie vindt er uitgebreide desinfectie plaats van penis en balzak. Daarna wordt het operatiegebied afgedekt met steriele doeken, om infectie van het operatiegebied te voorkomen. De voorhuid wordt door de medische specialist van de eikel losgemaakt. De precieze lengte van het stukje voorhuid dat wordt verwijderd wordt nauwkeurig bepaald en vervolgens met een soort elektrisch mes weggesneden. De eventuele bloedinkjes die hierbij kunnen ontstaan worden gestopt en verzorgd. Hierna worden de losse huiddelen gehecht met behulp van hechtingen. Deze hechtingen zijn oplosbaar, dus die hoeven later niet te worden verwijderd. De wond die na het hechten overblijft wordt schoongemaakt en verbonden.

Nazorg

Het verband kan na een dag worden verwisseld, en kan men onder de douche. Het volledig genezen van de wond duurt meestal een aantal weken. Mogelijke complicaties Als mogelijke complicaties van de besnijdenis kunnen ontstaan: een nabloeding, koorts of zwelling. Als u vermoed dat dit het geval is, neemt u dan contact op met uw uroloog.


Download folder